Creditcard online

Creditcard online

Creditcard online aanvragen

Veel creditcards kunnen online worden aangevraagd bij uw bank of bij een creditcardmaatschappij.  Via een online aanvraagformulier zal gevraagd worden de belangrijkste persoonlijke gegevens zoals naam, adres, woonplaats en geboortedatum in te vullen. Daarnaast zal het bankrekeningnummer moeten worden opgegeven waarvan de betalingen die met de creditcard zijn gedaan worden voldaan. Vaak is er een keuze of de creditcardhouder maandelijks wil betalen of de voorkeur geeft aan gespreide betaling. De uitgevende instantie zal vervolgens bij BKR controleren of de aanvrager een goed betalingsverleden heeft ten aanzien van kredieten. Bij een positief resultaat kan de creditcard worden afgegeven. Deze dient te worden gedrukt en zal meestal binnen twee weken per post worden ontvangen. Vervolgens dient de creditcard nog te worden geactiveerd. Vaak ontvangt de creditcardhouder per post een activatiecode waarmee het activeren via telefoon of internet kan worden geregeld. Daarnaast zal een pincode voor de creditcard worden afgegeven. Tegenwoordig dienen vrijwel alle betalingen met creditcards met de pincode in plaats van de handtekening te worden bevestigd. Deze autorisatie van betalingen is veiliger.

Online betalen met creditcard

Met een creditcard kan in veel gevallen ook online worden betaald. Bij een online betaling met creditcard dient het creditcardnummer te worden opgegeven. Daarnaast zal om de validatiecode (CVV) worden gevraagd. Deze code bestaat uit 3 cijfers en staat op de achterzijde van de creditcard. Ook de exacte naam van de creditcardhouder en de vervaldatum van de creditcard zullen worden gevraagd. Voor extra veiligheid kan ook om een beveiligingscode worden gevraagd. Bij MasterCard is dit een Securecode, bij Visa is dit Verified.

Garantie bij online betalen

De meeste creditcards bieden een garantie ten aanzien van de online gekochte producten. Bijvoorbeeld garantie tegen online fraude met uw creditcard. Indien criminelen met uw creditcardgegevens aankopen doen bent u hier vaak tegen verzekerd. Uiteraard dient u wel zorgvuldig met uw creditcardgegevens om te gaan en de richtlijnen van de uitgevende instantie te volgen. Daarnaast is beschadiging of het niet afleveren van het gekochte product vaak verzekerd. Er kan een eigen risico van toepassing zijn of een maximum bedrag van de garantie gelden. In de Algemene Voorwaarden van uw creditcard kunt u dit terug vinden.

Lees meer over creditcard...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>