Fraude betalingsverkeer

Fraude betalen blijft dalen!

Fraude in het betalingsverkeer blijft verder dalen, dat maakte de NVB bekend. Vorig jaar daalde de fraude aanzienlijk tot een bedrag van 33 miljoen euro. Zowel fraude als gevolg van skimming als fraude met internetbankieren daalden met meer dan 70%. 

De daling van de fraude neemt niet weg dat er nog veel pogingen tot fraude worden ondernomen. Banken nemen steeds meer maatregelen om alle soorten van fraude zoveel mogelijk te beperken en investeren in beveiliging. Daarnaast zijn consumenten zich steeds beter bewust van risico’s.  De campagne “veilige bankieren” daagt daar aan bij. Met de kreet “hang op, klik weg, bel uw bank” raken mensen bewust van mogelijk risico’s op phising, skimming, malware en andere methoden die fraudeurs inzetten.

Ook het zogenaamde “geoblokken” van bankpassen in de strijd tegen skimmen draagt bij aan de positieve cijfers. Bij geoblokken worden bankpassen waarbij het vermoeden bestaat dat gegevens in verkeerde handen zijn terecht gekomen uit voorzorg geblokkeerd. De klant krijgt vervolgens een nieuwe pas. Daders kunnen met de gestolen gegevens vervolgens geen schade meer aanrichten. Ook werd de EMV-chip ingevoerd waarmee passen, beter dan met de magneetstrip, zijn beveiligd tegen fraude.

Lees meer over internetbankieren...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>