Google play via telefoonrekening

Google Play via telefoonrekening

Apps uit de Google Play store betalen via de telefoonrekening in plaats van via de creditcard. Dat is voor android smartphones of tablets mogelijk bij een aantal providers. 

Operator billing is het afrekenen van aankopen via de provider. Een voorbeeld is het afrekenen van apps die in de Google Play store worden gekocht en via de maandelijkse factuur van de telecomprovider kunnen worden afgerekend. Omdat veel mensen niet over een creditcard beschikken is dit een handige manier om apps af te rekenen. Klanten van KPN en Hi kunnen van deze methode gebruik maken. Per aankoop kan €10,- worden uitgegeven met een maximum van €100,- per maand. Vanaf 4 maart zal ook T-mobile deze optie aanbieden. Klanten kunnen dan kiezen voor de optie “T-mobile factuur” wanneer zij een app willen aanschaffen.

Hoe werkt het?

Zoek in de Google Play store de gewenste (betaalde) app. Kies er vervolgens voor (door op de prijs te klikken) om de app te kopen. Bij een eerste aankoop in de Play store zal een betaalmethode moeten worden gekozen. De keuze is creditcard of facturering door de provider. Indien facturering door de provider mogelijk is, kan deze optie worden gekozen en zal een verificatie worden uitgevoerd. Let er op dat vanaf het instellen van de gekozen betaalmethode apps in het vervolg zonder verdere autorisatie kunnen worden gekocht. Het is mogelijk een wachtwoord in te stellen waarmee iedere volgende aankoop afzonderlijk dient te worden goedgekeurd. Kies hiervoor in de Google Play Store voor Instellingen en zorg dat onder Gebruikersinstellingen “Wachtwoord (wachtwoord gebruiken om aankopen te beperken)” staat aangevinkt. Zeker indien anderen dan alleen uzelf gebruik kunnen maken van uw account is dit aan te raden.

Gerelateerde links en informatie

Lees meer over online betalen...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>