Online betaalmethoden

Meest gebuikte online betaalmethoden

iDealIDeal is op dit moment de meest gebruikte online betaalmethode. Het is een eenvoudige, snelle en relatief veilige betaalmethode welke gebruik maakt van internetbankieren van de meeste banken in Nederland. Consumenten betalen hiermee via hun eigen bank en betaalrekening. Her voordeel van IDeal is dat consumenten zich niet apart hoeven te registreren en geen extra gebruikersnamen, wachtwoorden, inlogcodes, passen of readers nodig hebben. De door de eigen bank uitgegeven middelen om in te loggen en betalingen te autoriseren volstaan. Verder hoeft geen aparte software te worden gedownload of geïnstalleerd e worden.

PaypalPaypal is een online betaalprovider die betalingen tussen consument en webwinkel regelt. Om van Paypal gebruik te kunnen maken dient (online) een Paypal rekening te worden aangevraagd. Aan deze rekening moet een normale bankrekening of creditcard worden gekoppeld. Bij een aankoop boekt Paypal het geld bij de koper af en maakt dit over aan de webwinkel. Hier kan enige dagen tussen zitten. Om sneller te kunnen betalen kan ook geld van de bankrekening op de Paypal rekening worden geboekt. Vanaf dit positieve saldo kan de betaling sneller worden geregeld. De verkoper betaalt een kleine vergoeding aan Paypal. Voor consumenten is Paypal gratis.

acceptgiro

Veel webwinkels bieden ook een vorm van achteraf betalen aan en deze methode lijkt aan terrein te winnen. Betalen gebeurd in dat geval vaak via een acceptgiro die bij levering van het product wordt aangeboden. Vervolgens dient de consument binnen een gestelde termijn te betalen. Uiteraard kan dit via internetbankieren. Ook met een dienst als AfterPay kunnen consumenten achteraf betalen. Bedrijven als AfterPay regelen het proces van (online) factureren, betalen en incasso voor de webwinkel.

creditcardOok de creditcard blijft een belangrijk betaalmiddel op internet. Betalen met creditcard kan vaak direct bij de webshop of via tussenkomst door een betaalprovider, bijvoorbeeld Paypal. Voordeel van de grote merken creditcards is dat deze wereldwijd zijn geaccepteerd en er vrijwel overal mee betaald kan worden. Ook zijn online aankopen met een creditcard vaak verzekerd tegen schade of diefstal.

Overige online betaalproviders

Er zijn veel online betaalproviders actief. Ieder met zijn eigen functionaliteiten en voor-en nadelen. De een gebruiksvriendelijker dan de ander. Van simpele digitale facturen tot volledig met internetbankieren geïntegreerde oplossingen. Consumenten zoeken vooral naar uniformiteit, gemak en zekerheid bij online betalen. Bij voorkeur vanuit één applicatie. Gebruik van verschillende accounts of rekeningen met verschillende inlogprocedures en wachtwoorden maakt online betalen niet makkelijker. Daarnaast laten consumenten persoonlijke gegevens of bank- en creditcardnummers niet graag op internet achter. Een standaard online betaalmethode is voorlopig een utopie, maar zou voor veel consumenten ideaal zijn.

Enkele overige betaalproviders:

Paysafecard  Finbox
Fast checkout  Acceptemail
PayDutch  Clickandbuy

Gerelateerde links en informatie

Lees meer over online betalen...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>