online betalen

Online betalen

Online shoppen blijft groeien

Online winkelen blijft groeien. De Thuiswinkel Markt Monitor laat zien dat zowel het aantal shoppers als het aantal aankopen per online klant blijft stijgen. Ook het aantal online winkels blijft toenemen. Reizen neemt qua omzet met 40% het grootste deel van online bestedingen voor zijn rekening. De grootste stijging zit in de online verkoop van speelgoed, terwijl de sector schoenen en kleding de sterkste stijger is binnen de grote segmenten. Online consumenten elektronica vertoont een krimp. Online betalenDit lijkt te verklaren doordat dit segment in zijn geheel last heeft van de crisis. Terwijl de omzet via online verkopen blijft toenemen daalt de omzet van de reguliere detailhandel al jaren.  Ruim 11 miljoen Nederlanders hebben ooit een aankoop via internet gedaan, dat is 92% van de internetgebruikers. Daarnaast stijgt het gemiddelde bedrag dat online kopers jaarlijks besteden al jaren. Inmiddels zijn er meer dan 45.000 online winkels. Ook dit aantal blijft nog stijgen. De top-100 online shops, waar onder online diensten van Wehkamp, Bol.com, Ahold, KPN, Hema en H&M, nemen 70% van de omzet voor hun rekening.

Online betalingen

IDeal is met afstand de meest gebruikte betaalmethode voor online aankopen. In 2013 nam IDeal 58% van de online betalingen voor zijn rekening. Deze betaalmethode is voor de meeste online winkels de meest gewenste betaalvorm en geeft zowel de klant als de winkel zekerheid dat betalingen goed verlopen. Ook is IDeal voor webwinkels relatief eenvoudig te implementeren. Achteraf betalen met bijvoorbeeld een acceptgiro is bij consumenten ook nog steeds zeer populair. Deze vorm van betalen levert voor de winkelier echter het risico op dat klanten te laat, of zelfs niet betalen. In dat geval moet een incassotraject worden gestart.  Het voordeel is dat klanten die het product eerst willen hebben ontvangen of om financiële redenen later willen betalen, wel hun aankopen zullen doen.  Andere methodes zoals online betalen met een creditcard, betalingen via Paypal of een overboeking met internetbankieren nemen een beduidend kleiner deel van de betalingen van online aankopen voor hun rekening. 

Gerelateerde links en informatie

Lees meer over online betalen...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>