Online kaarten

Online kaarten kopen

Het online bestellen en kopen van kaarten voor concerten, theater, sportwedstrijden of andere evenementen is eenvoudig. Thuis achter de pc, laptop, tab of smartphone bestellen en betalen. Het is voor consumenten belangrijk om er goed op te letten wie de aanbieder is om niet te veel voor kaarten te betalen.

Online ticketsites

Er zijn verschillende websites en aanbieders die kaarten opkopen en tegen een veel hoger bedrag dan de oorspronkelijke prijs verkopen. Dit is al lange tijd een doorn in het oog van de officiële aanbieders, artiesten en consumenten.

Weet waar je koopt

De site weetwaarjekoopt.nl is een initiatief van onder andere Mojo Concerts, de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF), de Vereniging Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) en de Vereniging Van EvenementenMakers (VVEM). De site geeft aan waar kaarten veilig en tegen de oorspronkelijke prijzen kunnen worden gekocht en sites waar beter niet gekocht kan worden. Online bestellen en betalen van kaarten is dus heel goed mogelijk via betrouwbare sites. Betaal niet te veel, stimuleer eerlijke verkoop en loop niet het risico om valse kaarten te ontvangen.

Kaarten voetbalwedstrijden

Ook het online kopen van kaarten voor voetbalwedstrijden verdient de nodige aandacht. De controle bij de stadions is over het algemeen streng en aanbieders van zwarte of valse kaarten proberen toegangskaarten tegen hoge prijzen te verkopen. Zeker voor top-wedstrijden, waarbij de vraag groter is dan het aanbod. Koop kaarten bij voorkeur op de officiële site van een van de clubs, de site van het betreffende stadion, de site van de KNVB (voor het Nederlands elftal) of op ticketbox.nl. Deze laatste site is het enige officiële online verkooppunt van voetbaltickets. Er zijn veel aanbieders actief die tegen aanzienlijk hogere prijzen toegangskaarten, soms in combinatie met reizen, aanbieden.

Lees meer over online betalen...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>