Smartpass

Vodafone Smartpass

Vodafone start met contactloos betalen. Dat kan via de NFC-chip in smartphones of door middel van een sticker die op de achterkant van een mobiel kan worden geplakt. Vodafone zet deze dienst onder de naam “Smartpass” in de markt.

Vodafone contactloos betalen

Contactloos betalen via NFC of Beacon begint in Nederland van de grond te komen. Na een pilot van ABN AMRO, Rabo Bank en ING in Leiden komt Vodafone met een dienst om contactloos te betalen. Deze dienst maakt gebruik van NFC technologie. Nieuwere smartphones beschikken over deze technologie.  Een nadeel is dat de Smartpass app alleen werkt voor telefoons met een Vodafone abonnement. Daarvoor kan een gratis NFC-simkaart worden aangevraagd. Een oplossing voor telefoons zonder NFC is de aanschaf van een smartpass sticker of card. Deze kunnen voor €4,95 worden gekocht. De sticker kan op de achterkant van de telefoon worden geplakt. Met de card kan zonder telefoon direct contactloos worden betaald. Via de app kan het saldo worden geraadpleegd, worden opgewaardeerd en kunnen uitgaven worden bekeken.

Prepaid en kosten

Smartpass is een prepaid betaaldienst. Via Ideal, creditcard of bank zal eerst een saldo op de “Smartpass-rekening” moeten worden geboekt. Vervolgens kunnen bedragen tot en met €25,- euro zonder invoer van een pincode worden afgerekend. Voor hogere bedragen is wel een pincode wel vereist. Daarnaast is eenvoudig geld over te boeken tussen Smartpass-gebruikers onderling.

Smartpass is het eerste jaar gratis, daarna kost de dienst €12,95 per jaar. Vodafone werkt samen met Visa. Het streven is om eind 2014 60.000 betaalpunten voor contactloos betalen te hebben ingericht. Op dit moment kan op bijvoorbeeld NS-stations, Schiphol en in de Amsterdam Arena via deze betaalpunten contactloos worden betaald.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Qs50ZxHqSEo

Lees meer over mobiel betalen...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>