Creditcard

Soorten Creditcard

Welke soorten creditcard?

Creditcards bestaan in veel verschillende varianten. Er zijn kaarten van veel verschillende aanbieders. Daarnaast zijn er creditcards met verschillende serviceniveau’s, limieten en exclusiviteit. Ook zijn er creditcards die zijn gekoppeld aan goede doelen (WNF) of bedrijven en organisaties (ANWB). Iedere creditcard heeft zijn eigen pakket aan service en diensten. Zo kan met een creditcard bijvoorbeeld korting worden gekregen op aankopen bij aangesloten hotel- of winkelketens of gelden er andere aan de creditcard gekoppelde voordelen. Het is dus goed om na te gaan welke voordelen een specifieke creditcard kan bieden.

Prepaid en creditcard

Naast de traditionele creditcard, waarbij een betaling leidt tot een (korte) lening, bestaat er ook een prepaid creditcard (debitcard). Bij deze variant dient eerst geld op de prepaid card te worden gestort voordat ermee kan worden betaald. Er kan geen negatief saldo optreden waardoor geen debetrente hoeft te worden betaald. Daarnaast biedt deze vorm meer veiligheid doordat maximaal het op de card aanwezige saldo kan worden gebruikt. De prepaid card is ook wereldwijd op veel plaatsen een geaccepteerd betaalmiddel. Extra voordeel is dat deze card ook kan worden aangevraagd indien sprake is van een BKR notering.

Creditcard aanbieders

Er zijn veel aanbieders van creditcards. Creditcardmaatschappijen en banken zijn de grootste aanbieders. Visa, MasterCard en American Express hebben het grootste marktaandeel. Visa heeft in het buitenland de grootste dekking, maar ook met MasterCard kan op veel plaatsen betaald worden. Creditcards van goede doelen (WNF Panda card) of organisaties (ANWB) worden door een bank of creditmaatschappij uitgegeven. Daarbij worden vaak voordelen van de betreffende organisatie aan de kaart gekoppeld en streeft de organisatie met een “eigen” creditcard naar klantenbinding.

Welke creditcard kiezen

Omdat er veel soorten en aanbieders zijn met zeer uiteenlopende kosten, service en diensten, is het verstandig goed af te wegen welke creditcard het beste past bij het doel. De Autoriteit Financiële Markten geeft informatie over betalen met creditcards en vormen van lenen.  Op internet zijn verschillende vergelijkingssites voor creditcards actief. Hoe objectief deze sites zijn is lastig vast te stellen. Een site kan onderdeel zijn van een bank of creditcardmaatschappij of verdienen aan een aanvraag die via de site tot stand komt.

Lees meer over creditcard...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>